Μηχανολογικός σχεδιασμός ηλεκτροκίνητης καρότσας κήπου - Αποστόλου, Παύλος (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών, Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2016)
Ο σκοπός αυτής της πτυχιακής εργασίας ήταν ο σχεδιασμός, δημιουργία και κατασκευή μιας ηλεκτροκίνητης καρότσας κήπου που να τηρεί τις πιο κάτω προδιαγραφές: • Ταχύτητα κίνησης : 6-8 km/h • Καθαρό φορτίο μεταφοράς : 150 kg • Συνολικό βάρος οχήματος με καθαρό βάρος : 250 kg • Χειρωνακτικός έλεγχος κίνησης • Κόστος κατασκευής ≈ €300 Αρχικά είχαμε διάφορες αρχικές ιδέες, μετά την αξιολόγηση των ιδεών μας και την επιλογή του σχεδίου μας είχαμε τον υπολογισμό διαστάσεων των διαφόρων εξαρτημάτων και σχεδιασμό στην SOLIDWORKS όπου έγιναν και διάφορες προσομοιώσεις. Το τελικό στάδιο ήταν η έρευνα για την εξεύρεση των διαφόρων εξαρτημάτων και η κατασκευή της καρότσας.
Keywords: Ηλεκτροκίνητη καρότσα; Ταχύτητα κίνησης; Καθαρό φορτίο μεταφοράς; Συνολικό βάρος οχήματος με καθαρό βάρος; Χειρωνακτικός έλεγχος κίνησης; Κόστος κατασκευής