Ανάλυση και σχεδιασμός εύκαμπτων/δύσκαμπτων δομικών συστημάτων από χάλυβα - Χριστοδούλου, Χριστόδουλος (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής, Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2013)
Η παρούσα πτυχιακή μελέτη έχει σκοπό την σύγκριση δομικών συστημάτων εύκαμπτων και δύσκαμπτων πλαισίων μέσα από την ανάλυση και σχεδιασμό τεσσάρων διαφορετικών τύπων δομικών συστημάτων για τις ανάγκες στέγασης του ίδιου βιομηχανικού κτιρίου. Οι τέσσερις διαφορετικοί τύποι δομικών συστημάτων προσομοιώθηκαν, αναλύθηκαν και διαστασιολογήθηκαν σε εμπορικό λογισμικό (STAAD.Pro) για την οριακή κατάσταση αστοχίας κάτω από την επίδραση μόνιμων - επιβαλλόμενων φορτίων, φορτίων ανέμου και φορτίων σεισμού που καθορίστηκαν σύμφωνα με τους Ευρωκώδικες 1 και 8. Μέσω των αποτελεσμάτων της ανάλυσης και διαστασιολόγησης των τεσσάρων διαφορετικών τύπων δομικών συστημάτων γίνεται σύγκριση και εξαγωγή συμπερασμάτων ως προς συμπεριφορά τους κάτω από την ταυτόχρονη επίδραση κάθετων και οριζόντιων φορτίων, καθώς για την οικονομία της κατασκευής τους.
Keywords: Structural systems; Unbraced frames; Braced frames; Δομικά συστήματα; Εύκαμπτα πλαίσια; Δύσκαμπτα πλαίσια