Η επίδραση των αγγειοσυσταλτικών φαρμάκων σε ασθενείς με καρδιαγγειακά προβλήματα σε μονάδες εντατικής και καρδιολογικής εντατικής θεραπείας - Θεοδώρου, Σωτήρης (Department of Nursing, Faculty of Health Sciences, Cyprus University of Technology, 2020)
Η ανασκόπηση αυτή περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την χρήση των αγγειοσυσταλτικών φαρμάκων και τη δράση τους στους ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και αντιμετωπίζουν καρδιαγγειακά προβλήματα. Ξεκινά με την εισαγωγή η οποία παρουσιάζει πληροφορίες σχετικά με τα αγγειοσυσταλτικά φάρμακα ,την σημαντικότητα τους στο κλινικό χώρο και πιθανές ενέργειες τους . Συνεχίζοντας παρουσιάζεται ο σκοπός της εργασίας αυτής , η σημαντικότητα της έρευνας όπου γράφεται περιληπτικά καθώς και ο σκοπός της . Ακολούθως αναγράφεται ο τρόπος αναζήτησης των δεδομένων που παρουσιάστηκαν στην εργασία και η μέθοδος αποκλεισμού που βοήθησε στον περιορισμό των ευρημάτων ακολουθούμενος από ορισμούς που ήταν αναγκαίοι για την κατανόηση του περιεχόμενου της εργασίας από τον αναγνώστη. Συνεχίζοντας έχουμε τον πίνακα όπου κατηγοριοποιήθηκαν τα δεδομένα από τις έρευνες που επιλέχτηκαν για την ανασκόπηση και η ανάλυση της κάθε έρευνας ξεχωριστά . Τέλος ακολουθεί συζήτηση και παρουσίαση σχετικά με τα συμπεράσματα και άλλα ευρήματα των ερευνών τα οποία ήταν σημαντικά για την ανασκόπηση .
Keywords: Αγγειοσυσταλτικά φάρμακα; Μονάδα εντατικής θεραπείας; Καρδιαγγειακά προβλήματα; Vasopressin medicine; Intencisve care units; Cardiovascular diseases