Επιρροή της γωνιάς σε κάτοψη στην ευστάθεια δυο διαδοχικών κατακόρυφων πράνων εκσκαφής θεμελίωσης - Πλουτάρχου, Χάρης (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής, Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2016)
Η παρούσα πτυχιακή έχει εκπονηθεί στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Αντικείμενο της πτυχιακής αυτής είναι η ανάλυση της επιρροής της γωνίας σε κάτοψη δυο κατακόρυφων πρανών. Η ανάλυση βασίζεται στη λύση κλειστής μορφής των Pantelidis και Griffiths [5], η οποία έχει τροποποιηθεί κατάλληλα για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Η δομή είναι η ακόλουθη: Στην εισαγωγή, γίνεται μια σύντομη αναφορά στο πρόβλημα που μελετάται και ο στόχος της παρούσας πτυχιακή. Στο κεφάλαιο 1, είναι η βιβλιογραφική ανασκόπηση του θέματος, όπου αναφέρονται οι πιο γνωστές μεθόδους ευστάθειας πρανών, καθώς επίσης και μεθόδους από γνωστούς επιστήμονες του χώρου και τέλος γεωμετρικές επιπτώσεις των πρανών Στο κεφάλαιο 2, περιγράφεται συνοπτικά η μέθοδος των Pantelidis και Griffiths. Επίσης παρουσιάζεται η προτεινόμενη μεθοδολογία. Στο κεφάλαιο 3, παρουσιάζονται τα παραδείγματα εφαρμογής. Τέλος, στο κεφάλαιο 4 αναφέρονται βασικά συμπεράσματα και παρατηρήσεις.
Keywords: Πρανές; Επιδράσεις γεωμετρίας; Ευστάθεια πρανών; Συντελεστής ασφαλείας; Τρισδιάστατες μέθοδοι