AR για εκπαίδευση σε περιβάλλοντα Makerspace: Μια προσέγγιση σχεδιασμού με επίκεντρο τον χρήστη - Κίτση, Αντρέας (ς, 2020)
Όλο και περισσότερα Makerspaces αναδύονται σε όλον τον κόσμο καθημερινά. Μαζί τους εμφανίζονται και οι σύγχρονες κατασκευαστικές τεχνολογίες που επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργήσουν και να μάθουν. Ως εκ τούτου, η ανάγκη εκμάθησης αυτών των τεχνολογιών αποτελεί σημαντική τόσο για την εκπαίδευση των μαθητών όσων και τον εκπαιδευτικών αλλά και βιβλιοθηκονόμων που καλούνται να αναθεωρήσουν τον ρόλο τους. Σε αυτή την έρευνα, παρουσιάζεται μια σχεδιαστική λύση για την εισαγωγή αλλά και εκμάθηση των σύγχρονων κατασκευαστικών τεχνολογιών σε περιβάλλοντα Makerspaces. Η σχεδιαστική λύση προσεγγίζεται με την χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας και περιστρέφεται γύρω από τον χρήστη.
Keywords: Makerspaces; Σύγχρονες κατασκευαστικές τεχνολογίες; Επαυξημένη πραγματικότητα; Εκπαίδευση; Augmented Reality; Modern Fabrication Technologies; Training; Makerspace