Χαρτογράφηση της γλωσσικής ανάπτυξης νηπίου με αμφίπλευρη κοχλιακή εμφύτευση : Μελέτη περίπτωσης - Χατζηχαραλάμπους, Βασιλική (Τμήμα Επιστημών Αποκατάστασης, Σχολή Επιστημών Υγείας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2017)
Εισαγωγή: Η κοχλιακή εμφύτευση αποτελεί στις μέρες νας νλθα διαδεδομένη χειρουργική διαδικασία που πραγματοποιείται σε άτομα με αμφίπλευρη κώφωση σοβαρή έως πολύ σοβαρής νευροαισθητήριας απώλειας μονόπλευρα ή αμφίπλευρα.
Keywords: Κοχλιακή εμφύτευση; Αμφίπλευρη κοχλιακή εμφύτευση; Φωνητικό ρεπερτόριο; Λεξιλογική ποικιλομορφία; Μέσο μήκος εκφωνήματος (εφεξής ΜΜΕ); Cochlear implantation; Bilateral cochlear implantation; Vocal repertoire; Lexical diversity; Mean length of utterance