Ιστοσελίδα για την εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος - έρευνα δράσης - Μιχαήλ, Δόμνα (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2014)
Μέσα από αυτή την έρευνα γίνεται ο σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας με θέμα τη εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας. Με βάση αυτή την ιστοσελίδα, ερευνάται πώς μια τέτοια ιστοσελίδα, θα μπορούσε να ενημερώσει τους νέους της Κύπρου για το πώς να μάθουν να εξοικονομούν ηλεκτρικό ρεύμα. Παράλληλα, αναλύεται το πώς πρέπει να είναι μια τέτοια ιστοσελίδα σχεδιασμένη για να κεντρίσει την προσοχή των νέων, όπως και ποιες προκλήσεις προέκυψαν για το σχεδιασμό μιας τέτοιας ιστοσελίδας. Στην παρούσα έρευνα χρησιμοποιήθηκε η Έρευνα Δράσης, όπου εκπληρώθηκαν δύο στάδια αξιολόγησης της ιστοσελίδας. Η ανάλυση δεδομένων και στα δύο στάδια, έγινε από τα ίδια άτομα, ούτως ώστε να παρατηρηθούν οι αντιδράσεις των ερευνώμενων με βάση τις αλλαγές που γίνονταν μέσα στην ιστοσελίδα. Τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν ηλικίας 18-25 χρονών και η λήψη των δεδομένων έγινε με την μέθοδο της τριγωνοποίησης, με βάση συνεντεύξεις, παρατηρήσεις και ερωτηματολόγια. Συμπέρασμα σε αυτή την έρευνα είναι ότι οι παράγοντες που ενημερώνουν το σχεδιασμό αυτής της ιστοσελίδας είναι πολλοί και αλληλένδετοι. Μεταξύ αυτών, έχει διαπιστωθεί ότι κάθε άτομο με διαφορετική ηλικία χρειάζεται να του προσφέρονται και να του παρουσιάζονται διαφορετικά οι πληροφορίες για να τον ελκύσουν.
Keywords: Ιστοσελίδα; Εξοικονόμηση ενέργειας; Ηλεκτρικό ρεύμα