Ωφελέειν ή μη βλάπτειν: ασφαλή περιβάλλοντα εργασίας και ποιότητα φροντίδας - Ραφτόπουλος, Βασίλειος (My University, 2007)
Η μετεξέλιξη του Ιπποκρατικού μοντέλου (ωφελέειν ή μη βλάπτειν) και του primum non nocere της Nightingale σε μια νέα εποχή που αναγνωρίζει την ποιότητα της φροντίδας, ως σύνθημα, πολιτική υγείας και στρατηγικό στόχο, αναδεικνύει την ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού φροντίδας ως το σύγχρονο στόχο. Αυτό εμπεδώνεται από τους νοσηλευτές και με το θέμα του φετινού εορτασμού της διεθνούς ημέρας της Νοσηλευτικής «Ποιοτικοί χώροι εργασίας: Ποιοτική φροντίδα ασθενούς».
Firstly to not harm: safe work places and quality of care.
Keywords: Η ασφάλεια των ασθενών; Yγεία; Πολιτική για την υγεία; Ηπατίτιδα Β; HIV λοίμωξη