Αποτίμηση και Ενίσχυση Κατασκευών από Φέρουσα Τοιχοποιία - Νικολάου, Μάριος (Department of Civil Engineering and Geomatics, Faculty of Engineering and Technology, Cyprus University of Technology, 2019)
Η παρούσα διπλωματική εργασία, εκπονήθηκε στο τμήμα των πολιτικών μηχανικών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου όπου και περιγράφει θέματα αποτίμησης και ενισχύσεων κατασκευών από φέρουσα τοιχοποιία, με αναφορές στους ισχύοντες κανονισμούς στο Ελληνικό και Κυπριακό χώρο. Παρουσιάζονται θέματα όπως τα υλικά και οι τρόποι δόμησης της φέρουσας τοιχοποιίας, ανάπτυξη και αιτία βλαβών, μέθοδοι διερεύνησης των υφιστάμενων κατασκευών, η μηχανική της τοιχοποιίας στους υφιστάμενους φορείς, μέθοδοι προσομοίωσης και ανάλυσης, μέθοδοι επεμβάσεων και άλλα. Εν συνεχεία γίνετε περιγραφή και αποτίμηση μιας οικοδομής από φέρουσα τοιχοποιία, όπου προτείνονται κάποιες μέθοδοι ενισχύσεων.
Keywords: Φέρουσα Τοιχοποιία; Αποτίμηση; Επισκευές και Ενισχύσεις; Σεισμικά Φορτία; Bearing masonry; Valuation; Repairs and reinforcements; Seismic loads