Αξιολόγηση αφηγηματικών ικανοντήτων μέσω χορήγησης του εργαλείου MAIN σε ενήλικο πληθυσμό με άνοια και γνωστικά ελλείματα στην Κύπρο - Σάββα, Τριανταφυλλιά (Τμήμα Επιστημών Αποκατάστασης, Σχολή Επιστημών Υγείας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2017)
Η παρούσα έρευνα αποσκοπεί στην ανάλυση και εξέταση των αφηγηματικών ικανοτήτων Ελληνοκυπρίων μεγαλύτερης ηλικίας (στην Κυπριακή διάλεκτο) με άνοια (τύπου Alzheimer) και γνωστικά ελλείμματα χρησιμοποιώντας το εργαλείο Multilingual Assessment Instrument for Narratives (MAIN).
Keywords: Αφηγηματικές ικανότητες; Ηλικιωμένα άτομα; Γνωστικά ελλείματα; Άνοια; Multilingual Assessment Instrument for narratives (MAIN); Narrative abilities; Elderly people; Mild cognitive Impairment (MCI); Dementia; Multilingual Assessment Instrument for Narratives (MAIN)