Οι γυναίκες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και οι παράγοντες που επηρεάζουν την ανέλιξη τους σε διευθυντικές θέσεις: η περίπτωση της Λεμεσού - Βασιλείου, Σωτηρούλα (Τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2012)
Η πτυχιακή μου εργασία έχει σκοπό να βρεθούν οι παράγοντες επιρροής στην ανέλιξη των γυναικών σε διευθυντικές θέσεις στην ξενοδοχειακή βιομηχανία στην Λεμεσό. Διάλεξα αυτό το θέμα γιατί πιστεύω είναι σημαντικό για την βιομηχανία και για τις γυναίκες να βρεθούν αυτοί οι παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν αρκετές γυναίκες. Και για να υλοποιήσω αυτό το σκοπό έκανα δυο ειδών συνεντεύξεις, η πρώτη απευθύνονταν σε άντρες ή γυναίκες που ήταν υπεύθυνοι του τμήματος διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού και η δεύτερη απευθυνόταν σε άντρες και γυναίκες που ήταν υπεύθυνοι στα υπόλοιπα τμήματα των 4 * και 5* ξενοδοχείων στη Λεμεσό. Επίσης στην συνέχεια έκανα την ανάλυση της πρωτογενούς έρευνας μου βγάζοντας κάποια συμπεράσματα από την μεθοδολογία και την βιβλιογραφική ανασκόπηση. Αυτά τα συμπεράσματα είναι για τον αριθμό των γυναικών διευθυντριών και τους λόγους που τις ωθούν να φεύγουν από τα ξενοδοχεία, καθώς για τους λόγους που παραμένουν στάσιμες σε μια θέση για αρκετά χρόνια και τα συμπεράσματα των 4 υποθέσεων.
Keywords: Ηotel industry; Women in Management; Ξενοδοχειακή βιομηχανία; Γυναίκες σε διευθυντικές θέσεις