Συγκριτική Αξιολόγηση Ιστοσελίδων ανάμεσα σε οργανισμούς της ίδιας βιομηχανίας στην Κύπρο - Ευθυμίου, Χριστίνα (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών,Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών,Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2013)
Σε αυτή την ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη που ζούμε οι ιστοσελίδες πλέον θεωρούνται οι καταλληλότερες πηγές για την ευκολία περισυλλογής δεδομένων, καθώς και ανταλλαγής και μετάδοσης πληροφοριών. Οι περισσότερες ιστοσελίδες αποτελούνται από μια τεράστια γκάμα πληροφοριών, που χρειάζεται ο σχεδιαστής των ιστοσελίδων να τις παρουσιάσει με συνείδηση και τάξη για μια λειτουργική και αισθητική εμφάνιση. Έτσι, στην παρούσα εργασία γίνεται αρχικά μια προσπάθεια παρουσίασης των απαραίτητων παραδοσιακών κριτηρίων ευχρηστίας ανάπτυξης όλων των ειδών ιστοσελίδων μετά από την αναφορά στην σημαντικότητα της ευχρηστίας και ακολούθως, μέσα από μια βαθύτερη βιβλιογραφική ανασκόπηση εντοπίζονται πέντε παραδοσιακά κριτήρια ευχρηστίας (με τα υποκριτήρια τους). Αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί ως βάση για την διεξαγωγή μιας συγκριτικής αξιολόγησης δυο ιστοσελίδων κορυφαίων πανεπιστημιακών οργανισμών της Κύπρου. Η ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και η ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Κύπρου. Μέσω λοιπόν της βιβλιογραφικής ανασκόπησης, δημιουργήθηκε ένα έγγραφο αξιολόγησης το οποίο αποτελείτε από τα παραδοσιακά κριτήρια για να βοηθήσουν στην συγκριτική αξιολόγηση των δυο πανεπιστημίων που είναι και ο στόχος. Επιπρόσθετα, η συγκεκριμένη αξιολόγηση έχει εξαρτηθεί και από την συγκέντρωση δεδομένων που έχουν παρθεί από τις συνεντεύξεις του τεχνικού προσωπικού των δυο επιλεγμένων ιστοσελίδων. Τέλος, τα αποτελέσματα που έχουν διαφανεί από αυτή την πτυχιακή διατριβή, φανερώνουν ότι η ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, υπακούει σε πολύ καλό ποσοστό στα πέντε παραδοσιακά κριτήρια ευχρηστίας που έχουν τεθεί ως απαραίτητα για την ανάπτυξη ιστοσελίδων, σε σχέση με την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Κύπρου που η βαθμολογία είναι απλά καλή. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων λοιπόν, βοηθά με ακρίβεια να κατανοήσουν οι τεχνικοί των ιστοσελίδων αυτών, σε ποια σημεία ο ιστοχώρος τους υστερείτε, ώστε να υπάρχει καλυτέρευση εκείνων των στοιχείων στα μελλοντικά σχέδια τους, προσφέροντας περισσότερη ικανοποίηση στους χρήστες τους.
Keywords: Organism; Websites; Industry