Το έργο των γυναικών φωτογράφων την περίοδο του Μεσοπολέμου - Μπαλαμπανίδου, Κλαύδια (Department of Fine Arts, Faculty of Fine and Applied Arts, Cyprus University of Technology, 2020)
Η διατριβή ασχολείται με περιπτώσεις μελέτης γυναικών φωτογράφων, όπως της Anna Atkins και της Julia Margaret Cameron, οι οποίες δραστηριοποιήθηκαν στον χώρο της φωτογραφίας πριν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, και εστιάσει στην επαγγελματική ενασχόληση των γυναικών φωτογράφων την περίοδο του Μεσοπολέμου, εξετάζοντας το φωτογραφικό έργο των: Gertude Käsebier, Dorothea Lange, Margaret Bourke- White, Lee Miller, Dora Maar, Yevonde Cumbers Middleton, Clauden Cahun, Lucia Moholy και Elli Sougioultzoglou-Seraidari (Nelly's). Το σημαντικό έργο τους αποδει- κνύει πως οι γυναίκες φωτογράφοι συνέβαλαν εξίσου στη διαμόρφωση της ιστορίας της φωτογραφίας, γεγονός το οποίο αποτυπώνεται και στο σύγχρονο ερευνητικό ενδια- φέρον πολλαπλών εκθέσεων, που πραγματοποιούνται τη τελευταία δεκαετία, με κύριο άξονα τη δράση γυναικών φωτογράφων.
Keywords: Γυναίκες φωτογράφοι; Μεσοπόλεμος; Women photographers; Interwar period