Ρομαντική αγάπη και φλερτ στο facebook - Παύλου, Άντρια (Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Επικοινωνίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2011)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία με τίτλο Ρομαντική Αγάπη και Φλερτ στο Facebook εκπονήθηκε από την Άντρια Παύλου, φοιτήτρια του η' εξαμήνου του Τμήματος ΕΣΔ του ΤΕΠΑΚ υπό την επίβλεψη της Επισκέπτριας Καθηγήτριας Αγγελικής Γαζή και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2011. Αναμφισβήτητα, τόσο το φλερτ όσο και η ρομαντική αγάπη είναι κομμάτια της ζωής του κάθε ανθρώπου. Όλοι μας σε κάποια στιγμή αναζητούμε τον σύντροφο μας και περνάμε από τα σταδία της γνωριμίας του φλερτ και μετέπειτα φτάνουμε στη σχέση.Τα φαινόμενα αυτά είναι αισθητά και κατανοητά στην διαπροσωπική επικοινωνία και αρκετοί είναι αυτοί που τα έχουν μελετήσει και έχουν προσπαθήσει να τα ερμηνεύσουν.Τι γίνεται όμως σήμερα που το διαδίκτυο μας έχει κατακλύσει όλους και πλέον όλα αυτά που συμβαίνουν στην πραγματική ζωή μεταφέρονται με γρήγορους σχετικά ρυθμούς και στο διαδίκτυο;Έχει αναπτύξει το φλερτ και η ρομαντική αγάπη έφορο έδαφος στο διαδικτυακό κόσμο και συγκεκριμένα στο facebook;Στην παρούσα μελέτη παρουσιάζονται τα φαινόμενα αυτά (φλερτ και ρομαντική αγάπη), καθώς και ο τρόπος που αυτά διαμεσολαβούνται από το διαδίκτυο.Διερευνάται ο τρόπος χρήσης του διαδικτύου από τα άτομα καθώς και τα χαρακτηριστικά των ερωτικών σχέσεων στο διαδίκτυο.Ένα από τα βασικά ερωτήματα που καλείται να απαντήσει η συγκεκριμένη έρευνα είναι σε τι συνίσταται εν τέλει η διαφορά των ερωτικών σχέσεων που αναπτύσσονται στο διαδίκτυο από αυτές τις διαπροσωπικής επαφής. Η μεθοδολογία που έχει χρησιμοποιηθεί για την διαπεραίωση της έρευνας είναι η ποιοτική μέθοδος χρησιμοποιώντας την συμμετοχική παρατήρηση και τις διαδικτυακές συνεντεύξεις μέσω συνομιλιών(chat).Εν κατακλείδι, η έρευνα αυτή έχει επικεντρωθεί στη ρομαντική αγάπη και το φλερτ στο κοινωνικό δίκτυο facebook απαντώντας τα ερευνητικά ερωτήματα που παρουσιάζονται πιο πάνω.
Keywords: Διαδίκτυο; Φλέρτ; Κοινωνικά δίκτυα; Internet; Facebook; Social networks