Επαγγελματική εξουθένωση στους νοσηλευτές εντατικής μονάδας και οι περιβαλοντικοί παράγοντες - Μανώλη, Έλενα (Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2012)
Η επαγγελματική εξουθένωση είναι ένα σύνδρομο που μαστίζει τους επαγγελματίες υγείας ιδιαίτερα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Εκδηλώνεται κυρίως με την μειωμένη απώλεια ενδιαφέροντος για άσκηση της εργασίας τους και την εμφάνιση των συμπτωμάτων τόσο σε σωματικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο.
Keywords: Εξουθένωση(Ψυχολογία); Αποπροσωποποίηση; Νοσηλευτική εντατικής μονάδας; Burnout(Psychology); Depersonalization; Intensive care nursing