Σύγκριση των προβλέψεων των αποτελεσμάτων των ποδοσφαιρικών αγώνων μεταξύ φίλαθλου κοινού, εμπειρογνομώνων και στοιχηματικών εταιρειών - Χρυσοστόμου, Κυριάκος (My University, 2023)
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία η θεματική περιοχή περιλαμβάνει την σημαντική χρήση της τεχνολογίας σε συνδυασμό με τη σύγκριση των προβλέψεων μεταξύ του απλού φίλαθλου κοινού και των εμπειρογνωμόνων, καθώς και τη συσχέτιση των προβλέψεων με τις στοιχηματικές εταιρείες. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι με την σημαντική ανάπτυξη της τεχνολογίας , έχουν δημιουργηθεί αρκετές εφαρμογές με σκοπό την ενημέρωση στον χώρο του αθλητισμού. Μια από αυτές τις εφαρμογές είναι το SofaScore, όπου μέσω αυτής μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για τα νέα των διαφόρων ομάδων και για διάφορα αποτελέσματα, είτε ζωντανά , είτε παιχνίδια που έγιναν τις προηγούμενες μέρες ή ακόμη και για παιχνίδια που θα γίνουν στο μέλλον. Η μεθοδολογία της εργασίας αφορά στη παρατήρηση και στη σύγκριση για τις ποικίλες προβλέψεις του κοινού και εμπειρογνωμόνων που πραγματοποιούνται πριν από κάθε παιχνίδι ποδοσφαίρου για τα 5 κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου μαζί και με τη κορυφαία διασυλλογική οργάνωση της UEFA, το UEFA Champions League, καθώς και τη συσχέτιση των προβλέψεων με τις αποδόσεις της στοιχηματικής εταιρείας. Έτσι θα μπορούμε στο τέλος να παρατηρήσουμε για το ποια από τις δύο ομάδες ελέγχου θα είναι πιο ακριβείς στις προβλέψεις των παιχνιδιών και στο αν υπάρχει συσχέτιση ή όχι μεταξύ των προβλέψεων του κοινού και τις αποδόσεις της στοιχηματικής εταιρείας στην εφαρμογή του SofaScore.
Keywords: Ποδόσφαιρο; Προβλέψεις; Κοινό; Εμπειρογνώμονες; Στοιχηματική εταιρεία; Football; Predictions; Public; Experts; Betting company