Σωματικές και Χωρικές Αποσταθεροποιήσεις - Pericleous, Vicky; Michael, Panayiotis (My University, 2022)
Το Τμήμα Καλών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) φιλοξενεί τον Κύπριο εικαστικό, με σημαντική παρουσία στη διεθνή εικαστική σκήνη, Αναπληρωτή Καθηγητή Παναγιώτη Μιχαήλ (Σχολή Τεχνών, Επικοινωνίας και Πολιτισμικών Σπουδών, Πανεπιστημίου Frederick). Ο Δρ Μιχαήλ θα δώσει διάλεξη με θέμα «Σωματικές και Χωρικές Αποσταθεροποιήσεις», την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου και ώρα 14:30-16:00, στο κτήριο Τσεριώτη του Τμήματος Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό (Αίθουσα διαλέξεων – ημιώροφος). Στη συζήτηση θα συμμετάσχει και η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ, Βίκυ Περικλέους. Στη διάλεξη αυτή, ο Δρ Μιχαήλ θέτει τα πλαίσια της εικαστικής ερευνητικής του πρακτικής μέσα από την οποία αναπτύσσει συνεργατικές διαδικασίες και χειρονομίες οι οποίες εξετάζουν ζητήματα ορίων και περιόδων μετάβασης. Εστιάζει στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ του Προσωπικού και του Συλλογικού, του Ιδιωτικού και του Δημοσίου καθώς και στα σημεία που αυτά αποκλίνουν ή εφάπτονται. Ο ίδιος επισημαίνει σχετικά με αυτό: ‘…η έννοια του ορίου με ενδιαφέρει όχι μόνο ως σημείο διαχωρισμού αλλά και ως χώρος συνάντησης, επικοινωνίας, διαλόγου, διαπραγμάτευσης και κατανόησης». Η διάλεξη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του διερευνητικού προγράμματος «Ανεξάρτητοι Καλλιτεχνικοί Χώροι και Επιμελητικές Προτάσεις από Εικαστικούς/Υπονομευτικές Χειρονομίες: Ο Καλλιτέχνης ως Επιμελητής ως Διαμεσολαβητής μέσα και πέραν της Γκαλερί» που αναπτύσσει και συντονίζει, στα πλαίσια του ερευνητικού της έργου η Επίκουρη Καθηγήτρια Βίκυ Περικλέους. Η διάλεξη, η οποία είναι ανοικτή σε φοιτητές και κοινό, θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική γλώσσα. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 25002627 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση vicky.pericleous@cut.ac.cy
Bodily and Spatial Destabilizations
Keywords: Arts