Σχεδιασμός δημιουργικής διαφημιστικής εκστρατείας για την ετήσια έκθεση τελειόφοιτων CUT-OUT 2017 - Πιτσιλλίδου, Μαρία (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Σχολή εφαρμοσμένων Τεχνων και Επικοινωνίας,Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2017)
Θεματική της παρούσας πτυχιακής είναι η παραγωγή πρότασης διαφημιστικής εκστρατείας για την τελική έκθεση τελειόφοιτων Cut-Out 2017, της ετήσιας τελικής έκθεσης τελειόφοιτων Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου για το τμήμα των Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών). Η εκστρατεία περιλαμβάνει τόσο ανανέωση του λογοτύπου της έκθεσης, όπως απαιτείτε κάθε χρόνο, όσο και ανάπτυξη χαρακτήρα της έκθεσης. Ακόμα, μέλημά μου ήταν να αξιολογηθεί κατά πόσο η διαφημιστική προσέγγιση που ακολουθήθηκε έχει πράγματι απήχηση και δημιουργεί αναγνωσιμότητα για την έκθεση. Αρχικά, διεξάχθηκε η βιβλιογραφική ανασκόπηση, όπου μελετήθηκε η διαφήμιση τόσο από ιστορική μεριά, αλλά και από την μεριά της οργάνωσης, του μάρκετινγκ και του δημιουργικού σχεδιασμού της. Έπειτα, αφού γίνετε μια πρώτη έρευνα σε παρελθοντικές προσεγγίσεις προώθησης της έκθεσης, προσδιορίστηκε η δημιουργική στρατηγική, δηλαδή τα απαραίτητα ζητούμενα για τη δημιουργία της συγκεκριμένης διαφήμισης όπως διατάζει η βιβλιογραφική ανασκόπηση, όπως στοχευμένο κοινό, το μήνυμα, ο τόνος της φωνής κ.ά. Περεταίρω, άρχισε η παραγωγή σκεπτικού, η ανάπτυξη Διαφημιστικών Ιδεών και μετέπειτα στο σχεδιαστικό κομμάτι η καλύτερη ιδέα εκτελέστηκε. Τελικά, η ολοκληρωμένη εκστρατεία αξιολογήθηκε από μια ημι-δομημένη ομάδα εστίασης, που απέφερε αποτελέσματα και βάση την ανάλυση αυτών προτείνονται μελλοντικές αλλαγές και διορθώσεις.
Keywords: Διαφήμιση; Διαφημιστική Καμπάνια; Εναλλακτική Διαφήμιση; Guerrilla Advertising; Μάρκετινγκ; Σχεδιασμός Διαφήμισης; Γραφιστική; Logomorphism; Επικοινωνία; Προώθηση; Brand Awareness; Αποτελεσματικότητα Διαφήμισης; Advertisement; Advertising Campaign; Alternative Advertising; Guerrilla Advertising; Marketing; Advertisement Design; Graphic Design; Logomorphism; Communication; Promotion; Brand Awareness; Advertisement Effectiveness