Ανάλυση αυθόρμητου λόγου δίγλωσσων ατόμων με αφασία ανομίας - Σταύρου, Θεοδώρα (Τμήμα Επιστημών Αποκατάστασης, Σχολή Επιστημών Υγείας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2017)
Ιστορικό : Η αυθόρμητη ομιλία έχει ακθοριστικό ρόλο στη ζωή μας. Πολλαπλές έρευνες στην επιστήμη της αφασιολογίας έχουν υπογραμμίσει την δυσκολία που αντιμετωπίζουν όλα τα άτομα με αφασία σε αυτό τον τομέα. Η αξιολόγηση του αυθόρμητου λόγου στα δίγλωσσα άτομα με αφασία ανομίας πρέπει να αποτελεί έναν πρωταρχικό στόχο, ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η κατάλληλη παρέμβασης. Χωρίς να περιορίζεται σε καινότυπες διαδικασίες αξιολόγησης, ούτε οι δίγλωσσοι ασθενείς να αξιολογούνται όπως οι μονόγλωσσοι, εξαιτίας των δίγλωσσων γνώσεών τους.
Keywords: Αυθόρμητος λόγος; Αφασία ανομίας; Διγλωσσία; Spontaneous speech; Anomic aphasia; Bilingualism