Antoniou, Klitsa - (:unkn) unknown (My University, 2026)
Έχει κάνει σπουδές στο Wimbledon School of Art and St. Martin’s School of Art and Design London (B.F.A.), Pratt Institute (M.F.A.), New York University (D.A. Program) και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιου Κύπρου (PhD). Έχει συμμετάσχει σε πολλά εργαστήρια, συνέδρια και συμπόσια, στην Ευρώπη και στην Κίνα, και έχει κερδίσει διάφορα βραβεία. Η καλλιτεχνική της δημιουργία επικεντρώνεται σε μια σειρά θεμάτων και εννοιών, όπως, εκτοπισμός, μετάλλαξη και μνήμη, όπως και ερωτημάτων περί ανήκειν, κατοχής και περιουσίας. Διερευνά παραμέτρους και πτυχές του (δια)χωρισμού, και τη διαχείριση του χαμού και της αφοσίωσης – απότοκα της κατάργησης ή της επιβολής οποιουδήποτε είδους συνόρων. Έχει εκθέσει εκτενώς, σε μουσεία και γκαλερί διεθνώς. Το 2019 αντιπροσώπευσε τη Μάλτα στην Μπιενάλε της Βενετίας, με το έργο Atlantropa-X. Είναι Καθηγήτρια Καλών Τεχνών και συντονίστρια του Τμήματος Καλών Τεχνών, στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Keywords: arts