Η πολιτική επικοινωνία στην Ελλάδα - Demertzis, Nicolas (My University, 2002)
Tα τελευταία χρόνια κυβερνήσεις και κόμματα στην Ελλάδα ενεργούν ως εάν να βρισκόμαστε σε διαρκή προεκλογική εκστρατεία. Πολιτικό μάρκετινγκ, δημοσκοπήσεις και μέσα ενημέρωσης αλλάζουν το πλαίσιο λειτουργίας της δημοσιότητας, Το οποίο χαρακτηρίζεται πλέον από επικοινωνιακό κορεσμό και διαρκή εγρήγορση του πολιτικού προσωπικού. Παρατηρούνται, έτσι, μεταβολές στις σχέσεις των πολιτικών και των κομμάτων με τα ΜΜΕ, στο περιεχόμενο του πολιτικού διαλόγου και στο στιλ των προεκλογικών αναμετρήσεων. Και όλα αυτά εντός ενός κλίματος απαρέσκειας προς το σύστημα διακυβέρνησης, ρευστότητας των κομματικών ταυτίσεων, μειωμένου ενδιαφέροντος για την πολιτική, ανίσχυρης κοινωνίας πολιτών και απορύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού πεδίου. Τις εν λόγω αλλαγές περιγράφει και ερμηνεύει ο συλλογικός αυτός τόμος. Αποτελείται από πρωτότυπα κείμενα ειδικών σε θέματα πολιτικής επικοινωνίας, οι οποίοι μελετούν την κάλυψη και την επίδραση των προεκλογικών εκστρατειών στην Ελλάδα, τις λειτουργίες του πολιτικού λόγου και την επιρροή της εικόνας των υποψηφίων στην κοινή γνώμη. Στηρίζονται σε πρωτογενή έρευνα, περιέχουν συγκριτικές αναλύσεις και προσφέρουν τις πληροφορίες εκείνες που χρειάζεται ο αναγνώστης για να καταλάβει τη δυναμική της πολιτικής επικοινωνίας στην Ελλάδα σήμερα.
Keywords: Communication in politics; Communication--Social aspects; Mass media--Greece