Η σημασία της υγιεινής των χεριών στην πρόληψη ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων - Πολυδώρου, Πολίνα (Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστήμων Υγείας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2012)
Η σωστή τήρηση των κανόνων υγιεινής των χεριών αποτελούσε και αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία όλων των προγραμμάτων πρόληψης των νοσοκομειακών λοιμώξεων. Απο πολλά παραδείγματα ιστορικής μιας παράδοσης μπορεί να βγεί το συμπέρασμα ότι το πλύσιμο των χεριών είναι παλία συνήθεια του ανθρώπινου πολιτισμού και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Keywords: Υγιεινή; Λοίμωξη; Ενδονοσοκομειακή λοίμωξη; Hygiene; Infection; Nosocomial infections