Δημιουργία ταυτότητας των παραδοσιακών προιόντων για την προώθηση της κυπριακής κουλτούρας - Κωνσταντίνου, Ξένια (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Επικοινωνίας, Cyprus University of Technology, 2011)
Η πολιτιστική κληρονομιά της κάθε χώρας είναι μοναδική και αναντικατάστατη. Γι’ αυτό το λόγο ο κάθε λαός πρέπει να προστατεύει τις παραδόσεις του τόπου του μέσα από το πέρασμα των χρόνων, έτσι ώστε αυτές να παραμείνουν αναλλοίωτες καθώς επίσης και να παραδοθούν στις επόμενες γενιές όπως αυτές παραδόθηκαν και σε αυτούς. Μπορεί η Κύπρος γεωγραφικά να είναι ένα μικρό νησί και να το κατέκτησαν πολλοί κατακτητές δεν έπαψε όμως να θυμάται τα ήθη και τα έθιμα του. Ένα κομμάτι της κυπριακής παράδοσης είναι και τα προϊόντα του νησιού. Αυθεντικά προϊόντα από διαλεγμένα υλικά που προσφέρουν στον καταναλωτή μια ξεχωριστή και μοναδική γευστική εμπειρία. Προϊόντα όπως είναι τα λουκούμια, το παστέλι, ο σιουτζιούκος και το κιοφτέρι. Για να μπορούν όμως αυτά τα προϊόντα της Κύπρου να κρατηθούν στην ζωή και να αντέξουν μέσα από τα χρόνια, πρέπει να δημιουργηθούν συσκευασίες που θα τα προστατεύουν καθώς και θα τα αναδεικνύουν στον καταναλωτή. Σε αυτή την εργασία γίνεται μία προσπάθεια για την δημιουργία μιας ενιαίας ταυτότητας των τυπικών παραδοσιακών προϊόντων μέσα από τον σχεδιασμό των συσκευασιών τους.
Keywords: Κυπριακής κουλτούρας; Κύπρος--Ήθη και έθιμα; Cypriot culture