Εφαρμογή ISO 14001 σε εταιρεία παραγωγής, συσκευασίας & εξαγωγής γεωργικών προϊόντων στο εξωτερικό - Γεωργίου, Νικόλας (Τμήμα Γεωπονικών Επιστήμων, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστήμων και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2019)
Η συγκεκριμένη Μεταπτυχιακή Διατριβή (Μ.Δ.) εξετάζει τη χρήση περιβαλλοντικών συστημάτων, πιο συγκεκριμένα του ISO 14001 σε κυπριακή εταιρεία παραγωγής, εισαγωγής και εξαγωγής γεωργικών προϊόντων, λαμβάνοντας υπόψη την κλιματική αλλαγή. Η κλιματική αλλαγή είναι, και πόσο μάλλον οι συνέπειες που προκύπτουν, πλέον αναπόσπαστο κομμάτι στη ζωή μας. Έτσι, η εξεύρεση τρόπων περιορισμού αυτών των συνεπειών είναι αναγκαία. Στην παρούσα Μ.Δ. γίνεται αναφορά στις κυπριακές βιομηχανίες που επηρεάζουν το περιβάλλον, στους τύπους εκπομπών που προκύπτουν από τις εξαγωγές καθώς και στα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή των εργαλείων περιβαλλοντικής διαχείρισης. Τέλος, περιγράφονται μέτρα που μπορούν να ληφθούν για τη μείωση των ρύπων και της κατανάλωσης ενέργειας.
Keywords: Κλιματική Αλλαγή; ISO 14001; Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης; Πρότυπο συνεχούς βελτίωσης; Climate change; ISO 14001; Environmental Management System; Continuous Improvement