Η ψυχολογία των χρωμάτων στις παιδικές διαφημίσεις: Ανάλυση χρωματικών προτιμήσεων και επιδράσεων - Ζαχαρίου, Αίμιλη (My University, 2024)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία, πραγματοποιήθηκε έχοντας ως στόχο τη διερεύνηση των αντιλήψεων και αντιδράσεων των παιδιών απέναντι στα χρώματα που περιέχουν οι διαφημίσεις. Παρατηρείται η ψυχολογική τους επίδραση, αλλά και οι σκέψεις και αντιδράσεις των γονέων. Σκοπός είναι η κατανόηση των χρωμάτων και πως αυτά επηρεάζουν μικρότερες ηλικίες και τις αγοραστικές αποφάσεις των γονέων. Έχοντας βάση το συνδυασμό ποιοτικής και ποσοτικής ανάλυσης ως μεθόδους για διερεύνηση, αλλά και τη συμμετοχή γονέων, παιδιών και εκπροσώπων από χώρους του μάρκετινγκ, η διερεύνηση πραγματοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό. Ανταλλάσσοντας γνώσεις και απόψεις, καθοδηγήθηκε η μελέτη στα αποτελέσματα και συμπεράσματα, για διευκρίνιση των χρωματικών προτιμήσεων που έχουν τα παιδιά και τα συναισθήματα που τα συνοδεύουν. Η έρευνα υπογραμμίζει τη σημαντικότητα γνώσης σε αυτά, για καλύτερη κατανόηση των κόσμων των παιδιών.
Keywords: Χρώματα; Παιδιά; Ψυχολογία; Διαφημίσεις; Colors; Children psychology; Advertisiment