Τοπία Άμυνας Απέναντι σε έναν "Διπλό Εχθρό." Μνημεία του στρατού για τη δεκαετία του 1940 στην περιοχή της Κόνιτσας - Γιαννοπούλου, Χρύσα; Κούρος, Θεόδωρος (My University, 2012)
Πέρασαν κιόλας δώδεκα χρόνια! Ήταν το 1999, πενήντα χρόνια από το τέλος του εµφυλίου πολέµου, όταν µια µικρή «παρέα» µελετητών της δεκαετίας του ΄40 αποφασίσαµε να ιδρύσουµε αυτό που στη συνέχεια ονοµάστηκε ∆ίκτυο για τη Μελέτη των Εµφυλίων Πολέµων και, είτε µας αρέσει να το λέµε είτε όχι, προκάλεσε µε την ερευνητική ατζέντα, τα συνέδρια και τη γενικότερη παρουσία του µια αναστάτωση στα µέχρι τότε µάλλον ήρεµα νερά της κοινότητας των ιστορικών που ειδικεύονταν στην περίοδο.
Keywords: Άμυνα; Στρατός