Νext|FRONTPAGE Project, 2025, co-curation of CUT student group exhibition/participation in Frontpage project along student participation from Greek Fine Art Schools/Universities - Pericleous, Vicky (My University, 2025)
Το FRONTPAGE PROJECT συνδιοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε σύμπραξη με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων – ΑΠΕ-ΜΠΕ, την καλλιτεχνική ομάδα AxionArt, το Ινστιτούτο Μεσογειακής Κουλτούρας και υλοποιείται με την στήριξη του Δήμου Αθηναίων Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. To FRONPAGE NEXT, υλοποιείται σε δύο σκέλη, από τις 2 έως τις 11 Μαΐου, υπό μορφή διεθνούς διερευνητικής έκθεσης, και στο 3ο δεκαήμερο του μήνα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων, υπό τη μορφή συμποσίου, φέρνοντας κοντά 55 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες των ΜΜΕ, σε έναν διάλογο μεταξύ τέχνης και ειδησεογραφίας. Το FRONTPAGE, NEXT, αποτελεί μια εξελισσόμενη διεπιστημονική πρωτοβουλία που διερευνά την επίδραση των πρωτοσέλιδων και των ΜΜΕ στην κοινωνία και τον πολιτισμό, μεταφέροντας την ειδησεογραφία σε ένα καλλιτεχνικό και εννοιολογικό επίπεδο. Περιλαμβάνει εκθέσεις, διαλέξεις, performances, βιντεοπροβολές και μία ‘άσκηση αντιλογίας’, προσκαλώντας το κοινό να ανακαλύψει νέες ερμηνείες της ενημέρωσης και της δύναμης της εικόνας και του λόγου.
FRONTPAGE Project, NEXT, Group Art Exhibition/Projects
Keywords: Arts; Student' Exhibition; Curation; Interdisciplinary, International Project; Intersections of Image and Language; Political Constructs; Cultural Naratives