Εφαρμογές Μηχανικής Μάθησης στην Ταξινόμηση Μεγάλων Δεδομένων - Κατσιούλα, Σέργιος (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής, Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2018)
Η ακόλουθη εργασία εστιάζεται στη διαχείριση, καταγραφή, επεξεργασία και ανάλυση μεγάλων δεδομένων. Συγκεκριμένα αναφέρεται στους τρόπους της κατεργασίας των πληροφοριών με τρόπο ώστε να γίνεται η βέλτιστη αξιοποίηση τους και η αποφυγή της επιβάρυνσης του συστήματος το οποίο τα επεξεργάζεται. Επίσης αναφέρεται στα είδη λειτουργίας της μηχανικής μάθησης καθώς και τον τρόπο διεξαγωγής των συμπερασμάτων τους με τρόπο ο οποίος αποδίδει το λιγότερο δυνατό σφάλμα στη κατηγοριοποίηση των δεδομένων. Έπειτα στην εργασία παρουσιάζονται οι εφαρμογές της μηχανικής μάθησης στον τομέα της Τηλεπισκόπησης. Διακρίνονται βέλτιστες μέθοδοι εφαρμογής της μηχανικής μάθησης ανάλογα με τις κατηγορίες των ταξινομήσεων καθώς και την περιοχή ταξινόμησης.
Keywords: Μεγάλα Δεδομένα; Μηχανική Μάθηση; Τηλεπισκόπηση