Κατασκευή γραφικού περιβάλλοντος δυναμικού ιστότοπου για την ψηφιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς - Αποστόλου, Ανδρέας (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2014)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία ασχολείται με την δημιουργία διαδικτυακού ιστότοπου ο οποίος υποστηρίζει πολλαπλούς χρήστες. Σκοπός του ιστότοπου είναι η προβολή και η διαχείριση εικόνων καθώς και η εξαγωγή τρισδιάστατων μοντέλων μνημείων από τις εικόνες που επιλέγει ο χρήστης διαμέσου του συστήματος. Το σύστημα περιλαμβάνει πολλές λειτουργίες οι οποίες αποσκοπούν στην υποστήριξη και διευκόλυνση του χρήστη καθώς σερφάρει στον ιστότοπο. Κάποιες από αυτές, τις λειτουργίες είναι η δυνατότητα αποθήκευσης και φόρτωσης αναζητήσεων που έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν κάποιος χρήστης. Σκοπός είναι η διευκόλυνση του χρήστη και η εξοικονόμηση του χρόνου του μιας και τα πεδία που έχει να συμπληρώσει δύναται να είναι αρκετά, πάντα ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του κάθε χρήστη (βλέπε εικόνα 3). Μια άλλη σημαντική λειτουργία είναι η χρήση χαρτών G.M για εκτεταμένη αναζήτηση χρησιμοποιώντας τις συντεταγμένες του μνημείου που πρόκειται να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση. Πρωταρχικός στόχος αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι η ανάπτυξη του διαδικτυακού ιστότοπου από το μηδέν. Παιρεταίρω στόχος είναι η ένταξη του προγράμματος δημιουργίας τρισδιάστατων μοντέλων μέσα στον ιστότοπο. Σαν τελικός στόχος είναι η δημιουργία διαδικτυακής εφαρμογής για συσκευές android.
Keywords: Ψηφιοποίηση πολιστικής κληρονομιάς; Τεκμηρίωση πολιτιστικής κληρονομίας; Γραφική Διασύνδεση Χρήστη; Ιστότοπος