Έξυπνη Ενοποίηση Δεδομένων Ελλιμενισμού που προέρχονται από Πολλαπλές Πηγές - Αναστασίου, Στέφανος (My University, 2022)
Η μεταπτυχιακή αυτή διατριβή αφορά τη δημιουργία ενός αλγόριθμου, ο οποίος θα βοηθήσει τους διάφορους εμπλεκόμενους φορείς του λιμανιού της Λεμεσού, να αναπτύξουν μια κοινή βάση δεδομένων, που αποσκοπεί στην καλύτερη και απρόσκοπτη λειτουργία του λιμανιού. Ο αλγόριθμος που αναπτύχθηκε για το σκοπό αυτό ασχολείται με την ενοποίηση δεδομένων κλήσεων λιμανιού που προέρχονται από πολλαπλές πηγές, με ένα έξυπνο τρόπο. Το ερευνητικό ερώτημα που τίθεται είναι αν μπορεί να επιτευχθεί η έξυπνη ενοποίηση των δεδομένων κλήσεων λιμανιού, που προέρχονται από πολλαπλές πηγές. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εμφανίστηκαν διάφορα προβλήματα λόγω της πολλαπλότητας των πηγών, από τις οποίες προέρχονταν τα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων διπλότυπων δεδομένων, δεδομένων χωρίς συνέπεια και ατελή δεδομένων. Όπως προκύπτει εν τέλει από την έρευνα, η έξυπνη ενοποίηση μπορεί να επιτευχθεί, παρ’ όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Μέσα από την ορθότητα και τη σωστή διάταξη των δεδομένων η ανάλυση των δεδομένων απλοποιείται και γίνεται λιγότερο χρονοβόρα. Το γεγονός αυτό, θα ενισχύσει και θα υποστηρίξει στο μέγιστο βαθμό τα κέντρα αποφάσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων, που ασχολούνται με τη διεξαγωγή λειτουργιών του λιμανιού της Λεμεσού, και θα οδηγήσει στον ψηφιακό μετασχηματισμό του λιμανιού Λεμεσού.
Keywords: δεδομένα κλήσεων λιμανιού; Λιμενική Συνεργατική Λήψη Αποφάσεων; έξυπνη ναυτιλία; λιμάνι Λεμεσού; διαχείριση της θαλάσσιας κυκλοφορίας; port calls data; Port Collaborative Decision Making; intelligent shipping; port of Limassol; Sea Traffic Management