Το διαδίκτυο ως εργαλείο αναζήτησης πληροφοριών πριν προβούν οι καταναλωτές σε online αγορές - Βίκτωρος, Ειρήνη (My University, 2023)
Σκοπός της συγκεκριμένης εργασίας είναι να μελετήσει πως το διαδίκτυο βοηθά τους καταναλωτές να αναζητήσουν πληροφορίες πριν προβούν σε μια OnLine αγορά. Ο τρόπος που επιλέξαμε να μελετήσουμε την συγκεκριμένη έρευνα είναι μέσω ποσοτικής ανάλυσης με ερωτηματολόγιο στο οποίο απάντησαν 151 άτομα άντρες και γυναίκες, με την βοήθεια του προγράμματος SPSS είδαμε ποιες μεταβλητές είναι στατιστικά σημαντικές. Η δομή της πτυχιακής μου έρευνας είναι, στο πρώτο κεφάλαιο υπάρχει μια μικρή αναφορά για το πως οι καταναλωτές χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Στη συνέχεια στο δεύτερο κεφάλαιο, μέσα από ευρήματα στο διαδίκτυο από άλλες ακαδημαϊκές έρευνες παρουσιάζεται επίσης και το ποια αποτελέσματα βγήκαν από αυτές. Το τρίτο κεφάλαιο, είναι η μεθολογία της έρευνας και ο τρόπος με τον οποίο βγήκαν τα αποτελέσματα. Επίσης, στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα βασικά ευρήματα που βγήκαν μέσα από την συγκεκριμένη έρευνα και οι αναλύσεις που έγιναν. Στο πέμπτο κεφάλαιο, συνοψίζονται τα αποτελέσματα και τέλος, στο έκτο βλέπουμε τα γενικά κύρια συμπεράσματα μέσα από την έρευνα σε σύγκριση με άλλες. Σύμφωνα με τα κύρια αποτελέσματα της έρευνας που θα ακολουθήσει στη συνέχεια, φαίνεται ότι η ευκολία αγοράς και η εξοικονόμηση χρόνου είναι οι πιο κύριοι παράγοντες για το πως οι Κύπριοι καταναλωτές προβαίνουν σε online αγορές, έτσι αυτό θα παρουσιαστεί μέσα από συγκεκριμένες μεταβλητές στην συνέχεια της έρευνας.
Keywords: Online shopping; Reviews; online purchase intention; eWOM; Usefulness Purchase online shopping