Ποσοτικές και ποιοτικές μέθοδοι προσδιορισμού του κινδύνου - Πιερή, Έλενα (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής ,Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας,Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2012)
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία γίνεται μία σύντομη περιγραφή των ποσοτικών και ποιοτικών μεθόδων εκτίμησης του κινδύνου κατολισθήσεων, ενώ παρουσιάζονται διάφορα συστήματα από τη διεθνή βιβλιογραφία που βασίζονται στις μεθόδους αυτές. Η ανασκόπηση της βιβλιογραφίας που πραγματοποιήθηκε επέτρεψε μία σύγκριση των μεθόδων ανάλυσης του κινδύνου κατολισθήσεων στο βαθμό βέβαια που ήταν δυνατόν στο πλαίσιο μίας πτυχιακής εργασίας. Μέσω της σύγκρισης αυτής, αποκτήθηκε μια εικόνα όσον αφορά τις παραμέτρους που λαμβάνονται υπόψη από τη κάθε μέθοδο, την ευκολία και την αμεσότητα εφαρμογής των μεθόδων αυτών καθώς επίσης και τις ομοιότητες και διαφορές που παρουσιάζονται μεταξύ τους. Έμφαση, επίσης, δόθηκε στα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που παρουσιάζουν.
Keywords: Risk; Landslides; Landslides; Κίνδυνος; Κατολίσθηση; Κατολισθήσεις