Δημιουργώντας εικονικούς χαρακτήρες - Κούρτης, Γιάννης (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών,Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών,Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2013)
Την τελευταία δεκαετία λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας έχει παρατηρηθεί μια πολύ σημαντική ανάπτυξη στον χώρο του 3d modeling και του animation. Σκοπός του έργου αυτού, είναι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας, για την δημιουργία εικονικών τρισδιάστατων χαρακτήρων και την χρήση τους σε μία ταινία animation. Στα πλαίσια της δημιουργίας της ταινίας θα γίνει χρήση των στοιχείων που χρησιμοποιούνται σήμερα από την βιομηχανία και μελέτη της οργάνωσης και της παραγωγής ενός animation από την αρχική ιδέα μέχρι την ολοκλήρωσή του. Το έργο χωρίζεται σε δύο κύρια στάδια τα οποία θα αναπτύσσονται παράλληλα. Στο πρώτο στάδιο θα γίνει η θεωρητική διερεύνηση διάφορων τρόπων δημιουργίας τρισδιάστατων εικονικών χαρακτήρων και μια ιστορική αναδρομή στο 3d modeling και animation, στους κύριους σταθμούς τους. Στο δεύτερο στάδιο θα γίνει η δημιουργία των τρισδιάστατων χαρακτήρων με τις μεθόδους που αναλύθηκαν. Θα γίνεται παράλληλα καταγραφή της διαδικασίας δημιουργίας τους με φωτογραφίες και μια μικρή ανάλυση για την κάθε φωτογραφία. Επιπλέον θα γίνει ειδική επεξεργασία των κινούμενων μοντέλων ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε animation. Θα γίνουν επίσης τα σκηνικά της ταινίας, τα στατικά μοντέλα καθώς επίσης το storyboard και το concept design. Στα πλαίσια της προώθησης της ταινίας θα δημιουργηθεί μία αφίσα και ένα dvd cover. Τέλος, το τελικό παραδοτέο του έργου θα είναι μια ταινία animation μικρού μήκους ολοκληρωμένη.
Keywords: Virtual characters; Animation; Storyboard; Concept design