Προαγωγή υγείας για επαγγελματίες υγείας - Scriven, Angela; Papadopoulos, Irena Rena; Kouta, Christiana (My University, 2010)
Η προαγωγή της υγείας σήμερα θεωρείται παγκόσμια προτεραιότητα, αλλά η καθημερινή της πρακτική παραμένει περιορισμένη. Στο ξεκίνημα της αυτή η εργασία ταξιδεύει τον αναγνώστη πίσω στις πλούσιες ελληνικές παραδόσεις και στις απαρχές της μοντέρνας ευρωπαϊκής σκέψης. Εξετάζεται, επίσης ο καταλληλότερος τρόπος να διερευνήσουμε τις συσχετίσεις κατά τη διάρκεια του χρόνου με τη σημερινή αντίληψη περί προαγωγής της υγείας. Αυτή η δουλεία δεν είναι προκαθορισμένη, αλλά μελετά την ηθική, τις αξίες, το πολιτισμικό πλαίσιο, την αξιολόγηση, τις βάσεις και τις περισσότερες από τις ανησυχίες κλειδιά της μοντέρνας πρακτικής προαγωγής της υγείας. Συσχετίζει επίσης την προαγωγή της υγείας με τις πολλές ανησυχίες για τις απειλές της δημόσιας υγείας. Η Διεθνής Ένωση Αγωγής και Προαγωγής Υγείας (International Union of Health Promotion Education) καλωσορίζει θερμά την έκδοση αυτή. Ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει σε σημαντική και συνεχή ανάπτυξη των αντιλήψεων μας περί προαγωγής της υγείας και των κατευθυντήριων αρχών σε αυτό τον τομέα. Είναι ολοφάνερα ένα σημαντικό πρώτο βήμα.
Keywords: Nursing; Νοσηλευτική