Εφαρμογές της Γεωδαισίας για την Προστασία και Διαχείριση Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς - Ασπρογένους, Άλκης (Department of Civil Engineering and Geomatics, Faculty of Engineering and Technology, Cyprus University of Technology, 2020)
Η μεγάλη εξέλιξη της τεχνολογίας στων αιώνα που διαμένουμε αναμφισβήτητα έχει λειτουργήσει ως πνεύμονας στην επιστήμη της Γεωδαισίας. Τα αναλογικά όργανα έχουν ψηφιοποιηθεί τα λογισμικά έχουν πλέον αυτοματοποιηθεί και οι απαίτησης στις εργασίες στον κάδο της Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής έχουν ανεβεί σε τεράστιο βαθμό. Αφού σε εξειδικευμένες εργασίες η ακρίβειες στον προσδιορισμό θέσεις και υψομέτρου μπορεί να κατέβουν και σε μερικά χιλιοστά ακόμη και με την παρουσία πολύ κακόν συνθήκων στο πεδίο. Στην παρούσα πτυχιακή εργασία θα παρουσιαστούν θεωρητικά υπόβαθρα των δορυφορικών συστημάτων GNSS καθώς θα επεξηγηθούν τα προβλήματα και τα σφάλματα αυτών. Στην συνέχεια θα παρουσιαστών και επεξηγηθούν εξειδικευμένες εργασίες από άλλους μηχανικούς σε αρχαιολογικούς τόπους και μη.
Keywords: GNSS; Σφάλματα; Φάσεις; Στατικός εντοπισμός; GNSS; Εrros; Phases; Static localization