Σχεδιασμός διαφημίσεων εναντία της ενδοοικογενειακής βίας - Θεοδώρου, Δήμητρα (Department of Multimedia and Graphic Arts, Faculty of Fine and Applied Arts, Cyprus University of Technology, 2020)
Oι καμπάνιες σχετικά με κοινωνικά θέματα κατέχουν ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητας μας. Όλο και περισσότερες καμπάνιες αναπτύσσονται με απώτερο σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του σύγχρονου ανθρώπου. Η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί ένα αρκετά σοβαρό και λεπτεπίλεπτο θέμα. το οποίο έχει απασχολήσει πολλές φορές τα διεθνή και τοπικά μέσα. Παρόλα αυτά, περιορισμένη οπτική επικοινωνία του θέματος στα ΜΜΕ στην Κύπρο αποτέλεσε αφορμή για την δημιουργία διαφημίσεων. Μέσω της γραφιστικής, ο σκοπός της παρούσας πτυχιακής είναι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη συγκεκριμένων αφισών για την ενημέρωση την ευαισθητοποίηση του κοινού και την καταγγελία από πιθανά θύματα της ενδοοικογενειακής βίας. Βασικοί άξονες της έρευνας και σχεδίασης των διαφημίσεων, ήταν η μελέτη του προβλήματος και των μορφών βίας που εμπεριέχει, καθώς επίσης και οι τρόποι αφύπνισης του κοινού για αυτές. Η μεθοδολογία της έρευνας δράσης χρησιμοποιήθηκε για την αξιολόγηση του πρακτικού έργου με ερωτηματολόγια που τέθηκαν σε συγκεκριμένες ομάδες για την ολοκλήρωση του. Εν κατακλείδι, μέσω της ολοκλήρωσης της έρευνας, προκύπτουν εισηγήσεις και αδυναμίες για μελλοντικό επανασχεδιασμό
Keywords: Διαφημίσεις κοινωνικού περιεχομένου; Ενδοοικογενειακή βία; Ευαισθητοποίηση; Social Advertising; Domestic Violence; Awareness