Ενδυνάμωση της ισότητας: Μια εκστρατεία οπτικής επικοινωνίας για την ισότητα των φύλων στην Κύπρο - Πολτζόγλου, Ανδρέας (My University, 2024)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία εξετάζεται η έλλειψη ισότητας μεταξύ των φύλων στον χώρο της εργασίας στην Κύπρο. Μέσω μιας διεξοδικής ανάλυσης, ερευνώνται οι παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτή την ανισότητα και προτείνονται πιθανές λύσεις. O σκοπός της διπλωματικής εργασίας είναι η ανάπτυξη μιας δημιουργικής καμπάνιας μέσω της οπτικής επικοινωνίας για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σχετικά με την ισότητα μεταξύ τον φύλλων. Για πρώτη φάση τις ερεύνησα βιβλιογραφικά για την ισότητα στην Κύπρο σήμερα Μέσα από δεδομένα, στατιστικές και παραδείγματα, αποκαλύπτεται η ανάγκη για δράση προς την κατεύθυνση της ισότητας των φύλων στον εργασιακό χώρο της χώρας. Η μέθοδος που ακολουθήθηκε για την ανάπτυξη και δημιουργία της καμπάνιας ευαισθητοποίησης είναι η έρευνα δράσης, και συγκεκριμένα με φοιτητές ηλικίας 18-25 ετών. Στην συνέχεια ακολουθήθηκαν δυο διαφορετικές μέθοδοι συλλογής με ερωτηματολόγια και ομάδες εστίασης. Η εργασία αυτή αποτελεί σημαντική συμβολή προς την προαγωγή ενός πιο ισότιμου και δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος για όλους.
Keywords: Ρόλοι των φύλων; Επικοινωνιακές καμπάνιες; Ισότητα των φύλων; Κύπρος; Gender roles; Communication campaigns; Gender equality; Cyprus