Η μαρίνα της Λεμεσού : η μελλοντική ανάπτυξη και οι νέες προοπτικές που δημιουργούνται πως ενδέχεται να επηρεάσουν την τουριστική βιομηχανία - Δημοσθένους, Λευκή (Τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2012)
Μέσα από την εκπόνηση της εργασίας πρωταρχικός μου στόχος είναι να μελετήσω και συνάμα να παραθέσω τις οικονομικές επιπτώσεις και νέες προοπτικές που δημιουργεί η ανέγερση της νέας μαρίνας για την Λεμεσό και ευρύτερα για την Κύπρο. Αναπτύσσοντας την εκπόνηση της πτυχιακής μελέτης θα μου δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα αυτό το νέο και μεγαλεπήβολο σχέδιο που πρόκειται να είναι σε θέση να δεχθεί τους πρώτους ενοίκους/επισκέπτες τέλη του 2012. Η νέα μαρίνα ενδέχεται να προσφέρει νέα πνοή ανάπτυξης για τους ντόπιους κάτοικους της Λεμεσού αλλά και παράλληλα να ενισχύσει οικονομικά πολλούς φορείς του νησιού. Τα εστιατόρια, ξενοδοχεία, μαγαζιά, επαύλεις, διαμερίσματα, χώροι για το μπαρκάρισμα των σκάφων των επισκεπτών και όπως επίσης το νέο συνεδριακό κέντρο είναι μερικά στοιχεία που θα μπορούν να απολαμβάνουν τουρίστες και ντόπιοι στον νέο χώρο της μαρίνας. Η αναβάθμισή του ναυτικού τουρισμού θα προσθέσει αξία αλλά παράλληλα θα εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν που μέχρι τώρα προσέφερε η Κύπρος σαν προορισμός. Μέσα από την έρευνα και δειγματοληψία που πρόκειται να αναπτυχθεί στην μεθοδολογία της πτυχιακής εργασίας θα μπορώ μέσα από την λήψη και ανάλυση των πρωτογενών στοιχείων να απαντηθούν τα πιο πάνω ερωτήματα της έρευνας. Μέσα από τα κεφάλαια της έρευνας που θα περιλαμβάνουν την βιβλιογραφική ανασκόπηση και την συλλογή πρωτογενών στοιχείων για την ανάλυση των δεδομένων θα μπορεί ο κάθε αναγνώστης να γνωρίσει το έργο της Μαρίνας. Η συλλογή των πρωτογενών στοιχείων θα πραγματοποιηθεί από μία σειρά συνεντεύξεων σε αρμόδιους φορείς και επιχειρηματίες της πόλης της Λεμεσού για να εκφέρουν την άποψη τους για το έργο και στην
Keywords: Economic development; Tourism--Developing countries; Οικονομική ανάπτυξη; Τουρισμός αναπτυσσόμενες χώρες