Η χρήση διαδραστικών εφαρμογών στο interior design - Δημητρίου, Νικόλας (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών,Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών,Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2013)
Σκοπός της έρευνας είναι η διερεύνηση της υφιστάμενης κατάστασης για την χρήση διαδραστικών εφαρμογών από Interior Designers σε Κύπρο και εξωτερικό και η δοκιμή μιας πρότυπης εφαρμογής για να διερευνηθούν οι δυνατότητες των διαδραστικών εφαρμογών στο κλάδο του interior design. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν μια εφαρμογή που με την χρήση διάδρασης, ο χρήστης μπορούσε να αλλάζει τα τρισδιάστατα μοντέλα που βρίσκονταν στον τρισδιάστατο χώρο στο πρόγραμμα Unity 3D. Στα πλαίσια της εργασίας έγινε βιβλιογραφική ανασκόπηση για θέματα σχετικά με τη χρήση (V.R) εικονικής πραγματικότητας και (A.R) επαυξημένης πραγματικότητας στον κλάδο του Interior Design και μέσα από τη συγκεκριμένη ανασκόπηση εξάχθηκαν συμπεράσματα για τις υφιστάμενες εφαρμογές V.R και A.R στο Interior Design. Επίσης έγινε σύγκριση για την χρήση διαδραστικών εφαρμογών στο Interior Design από επαγγελματίες στο εξωτερικό και στην Κύπρο. Για το εξωτερικό συλλέχθηκαν πληροφορίες από βιβλιογραφικές πηγές ενώ για την Κύπρο έγιναν μή δομημένες συνεντεύξεις με Interior Designers με θέμα την ύπαρξη κάποιου είδους εφαρμογής που να έχει χαρακτηριστικά την τρισδιάστατη μοντελοποιήση και με την χρήση διάδρασης, ο χρήστης θα μπορούσε να αλλάζει τα τρισδιάστατα μοντέλα που βρίσκονταν στον τρισδιάστατο χώρο. Τα στοιχεία που βρέθηκαν μελετήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της εφαρμογής Indoor-Layout. Η εφαρμογή που κατασκευάστηκε είχε ως χαρακτηριστικό την τρισδιάστατη μοντελοποιήση και με την χρήση διάδρασης, ο χρήστης μπορούσε να αλλάζει τα τρισδιάστατα μοντέλα που βρίσκονταν στον τρισδιάστατο χώρο. Στο τέλος χρήστες κλήθηκαν να αξιολογήσουν την εφαρμογή με τη χρήση ερωτηματολογίων. Τα συμπεράσματα που πήραμε από την παρούσα έρευνα ήταν πολύ θετικά. Το τελικό αποτέλεσμα ίσως να μην ήταν το αναμενόμενο, όμως η αρχική ιδέα παρέμεινε μέχρι την υλοποίηση. Παρατηρήσαμε ότι πολλά ήταν τα θετικά σχόλια που έγιναν από τους εμπειρογνώμονες και τους χρήστες για την συγκεκριμένη εφαρμογή.
Keywords: Interior Design; Animation; Tablet; Interfaces; Freelance