SmartFarmer - Βελτίωση δεξιοτήτων για «Έξυπνες» Καλλιέργειες ως ένα καινοτόμο εργαλείο Αγροτικής και Οικονομικής ανάπτυξης - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ - Κοσμά Πέτρος (My University, 2015)
Το ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό αποτελείται από 3 κεφάλαια όπου δίνονται βασικές πληροφορίες για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό και το Μάρκετινγκ "έξυπνων" αγρο-τροφίμων, για τη Βιολογική / Οικολογική Γεωργία και για τα Συστήματα Ποιότητας. Το εκπαιδευτικό υλικό χωρίζεται σε 11 συνοπτικές ενότητες. Κάθε ενότητα περιλαμβάνει θεωρία, μελέτες περίπτωσης, πρακτικές ασκήσεις και πηγές για περαιτέρω μελέτη. Επιπλέον, η ενότητα 5 περιλαμβάνει ένα χρήσιμο εργαλείο για τον υπολογισμό της τιμής αγοράς. Παρομοίως, η ενότητα 11 περιλαμβάνει έναν απλό και συνοπτικό οδηγό για την καλλιέργεια βασικών υπερτροφών που σχετίζονται με το έργο. Το εκπαιδευτικό υλικό SmartFarmer μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεμονωμένη, αυτο-κατευθυνόμενη μάθηση ή ως υποστηρικτικό υλικό σε μαθήματα κατάρτισης. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης SmartFarmer, θα γνωρίζετε τις βασικές έννοιες και αρχές του μάρκετινγκ και του στρατηγικού σχεδιασμού, ενώ θα είστε σε θέση να σχεδιάζετε επιχειρηματικές στρατηγικές και στρατηγικές μάρκετινγκ. Επιπλέον, θα αποκτήσετε γνώσεις σχετικά με τις στρατηγικές μίγματος μάρκετινγκ και θα είστε σε θέση να προσδιορίσετε την καλύτερη προσέγγιση για τη δική σας αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα. Θα γνωρίσετε επίσης, την πολιτική της ΕΕ για την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων και τις αρχές, τη νομοθεσία και την πιστοποίηση της βιολογικής γεωργίας. Τέλος, το εκπαιδευτικό υλικό θα σας βοηθήσει να κινηθείτε προς φιλικές στο περιβάλλον καλλιεργητικές πρακτικές.
SmartFarmer: Improving skills for SmartFarming as an innovative tool for rural development and economic growth