Ο κήπος μας - Φιλίππου, Παμπίνα (My University, 2023)
Στο παρόν κείμενο περιγράφεται η θεωρία και η πρακτική, που ακολουθώ στην καλλιτεχνική μου ερευνητική διαδικασία για την παραγωγή του εικαστικού έργου Ο κήπος μας. Η κύρια θεματολογία του επικεντρώνεται στο εξής ερευνητικό ερώτημα: Με ποιους τρόπους κατασκευάζονται οι δημόσιες και ιδιωτικές ταυτότητες και ποιους αποκλείουν από το αφήγημα τους; Το ερώτημα διερευνάται μέσα από θεωρητικά και φιλοσοφικά κείμενα, φωτογραφικά τεκμήρια και καλλιτεχνικές αναφορές. Επιπλέον δίνονται πληροφορίες για την αρχή της ερευνητικής μου δράσης στο τοπίο μέσα από μια οντολογική ανάλυση. Εν κατακλείδι περιγράφω το πώς εμφανίζεται το κάθε εικαστικό έργο ξεχωριστά, όπως και με ποια μέσα.
Keywords: Εικαστικό έργο; Δημόσιες ταυτότητες; Ιδιωτικές ταυτότητες; Καλλιτεχνικές αναφορές