Καμπάνια Ευαισθητοποίησης για την Διπολική Διαταραχή - Σάββα, Χαράλαμπος (, 2020)
Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της καμπάνιας αυτής είχε ως βάση το γεγονός ότι η ενημέρωση αλλά και η ευαισθητοποίηση για θέματα ψυχικής υγείας είναι αρκετά ελλιπής στην χώρα μας. Η καμπάνια ευαισθητοποίησης για την διπολική διαταραχή είναι μια ενημερωτική καμπάνια που απευθύνεται κυρίως σε νέους. Σκοπός της καμπάνιας και της πτυχιακής εργασίας γενικότερα είναι να αφυπνίσει τις νέες γενεές αλλά και να τις ενημερώσει για ένα σοβαρό ζήτημα όπως η διπολική διαταραχή μέσω της οπτικοακουστικής αλλά και οπτικής επικοινωνίας. Αρχικά πραγματοποιήθηκε μια βιβλιογραφική ανασκόπηση πάνω στις ψυχικές διαταραχές δίνοντας έμφαση στην διπολική διαταραχή. Στο στάδιο αυτό γίνεται αναφορά σε ορισμούς, προφίλ ατόμων με διπολική διαταραχή αλλά και περιγραφή άλλων ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Η ανάπτυξη της καμπάνιας βασίζεται στην έρευνα δράσης. Για την συλλογή δεδομένων με σκοπό την αξιολόγηση των σχεδιαστικών προτάσεων που δημιουργήθηκαν πραγματοποιήθηκαν δύο (2) στάδια συλλογής δεδομένων. Στο πρώτο στάδιο έχουν χρησιμοποιηθεί δύο (2) εργαλεία τα οποία είναι ένα κλειστό ερωτηματολόγιο και ημι-δομημένες συνεντεύξεις. Αποτέλεσμα της έρευνας δράσης ήταν το να μαζευτούν σημαντικές πληροφορίες, συμπεράσματα και εισηγήσεις προς το τι μπορεί να βελτιωθεί μελλοντικά με αυτή τη καμπάνια.
Keywords: Ψυχική υγεία; Διπολική διαταραχή; Καμπάνια; Αφίσες; Βίντεο; Σχεδιαστική