Προτυποποίηση Προσομοίωσης Κατάδυσης στο ναυάγιο Ζηνοβία - Αριστείδου, Κάλια (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών,Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών,Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2013)
Η παρούσα εργασία ασχολείται με την δημιουργία μιας πρότυπης προσομοίωσης κατάδυσης στο ναυάγιο Ζηνοβία, που βρίσκεται στην Λάρνακα της Κύπρου, με στόχο την συλλογή προϋπάρχουσας γνώσης για την μελλοντική δημιουργία μιας ολοκληρωμένης προσομοίωσης κατάδυσης στο ναυάγιο αυτό, κάτι που θα πρόβαλε την Κύπρου σαν καταδυτικό προορισμό και θα δημιουργούσε προοπτικές για προσέλκυση ξένων δυτών Πραγματοποιείται μια ολιστική προσέγγιση έτσι ώστε να καλυφτούν πολλά από τα τεχνικά μέρη τα οποία απαρτίζουν μια προσομοίωσης κατάδυσης, αλλά παράλληλα επιχειρείται η διερεύνηση καίριων ερωτημάτων, όπως αν είναι χρήσιμη μια τέτοια εφαρμογή και αν υπάρχει, ή δύναται να υπάρξει κοινό το οποίο θα την χρησιμοποιούσε. Στα πλαίσια αυτά μοντελοποιήθηκε σε τρισδιάστατη μορφή το ναυάγιο Ζηνοβία, και μέρος της θαλάσσιας ζωής. Η θαλάσσια ζωή αφορούσε ψάρια όπου με την χρήση του Flocking Algorithm επετεύχθητε η κίνηση τους σε κοπάδια. Παράλληλα υλοποιήθηκε η κίνηση του δύτη στο υποβρύχιο περιβάλλον, καθώς και υπολογιστής κατάδυσης ο οποίος ενσωματώνει φυσικούς νόμους των αερίων και την θεωρία της αποσυμπίεσης, με σκοπό τον υπολογισμό των επιπέδων αζώτου στους ιστούς του δύτη. Τέλος, η εφαρμογή χρησιμοποιήθηκε από δύτες οι οποίοι κλήθηκαν στην συνέχεια να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο κλειστού τύπου.
Keywords: Ναυάγιο Ζηνοβία; Προσομοίωση κατάδυσης; Τρισδιάστατη μορφή; Θαλάσσια ζωή; Υποβρύχιο περιβάλλον