Επίλυση δικτύου με στατικό εντοπισμό με τη χρήση GPS στην περιοχή της Λεμεσού καθώς και σύγκριση με μετρήσεις σχετικού κινηματικού εντοπισμού - Μηνά, Γεώργιος (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής, Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2018)
Κατά την παρούσα διπλωματική μελέτη, κατά την οποία χρειάστηκαν πληθώρα ωρών στο πεδίο, λήφθηκαν μετρήσεις Σχετικό Στατικού Εντοπισμού Θέσης για 80 σημεία σε έκταση της Λεμεσού, τα οποία θα χρησιμοποιούνται για δουλειές που αφορούν τοπογραφικές εργασίες από ενδιαφερόμενους ελεύθερα. Αφού έγιναν λήψεις μετρήσεων μία ώρα για το κάθε σημείο με όργανο Leica Vivo GS15, εκτελέστηκαν επιλύσεις για το κάθε σημείο ξεχωριστά από το πρόγραμμα Leica Geo Office, μετά από πληροφορία που πάρθηκε από το Κτηματολόγιο. Μετέπειτα ακολούθησε μια σύγκριση των αποτελεσμάτων με την πρωτογενείς μετρήσεις που λήφθηκαν από του πιο παλιούς συναδέρφους μας με Σχετικό Κινηματικό Εντοπισμό Θέσης και εξεύρεση συμπερασμάτων όσο αφορά την ακρίβεια των δύο τρόπων λήψης μετρήσεων.
Keywords: Σχετικός Στατικός εντοπισμός θέσης; Επιλύσεις; Σχετικός Κινηματικός; Εντοπισμός θέσης