Συμπληρωματικές και εναλλακτικές θεραπείες:τα συμπτώματα και οι παράγοντες που επηρεάζουν τη χρήση τους σε ασθενείς με καρκίνο - Οδυσσέως, Πάολα (Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2012)
Συμπληρωματικές είναι οι θεραπείες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν υποβοηθώντας μια συμβατική ή εναλλακτική θεραπεία ενώ εναλλακτικές ονομάζονται οι θεραπείες, που προκύπτουν από ολοκληρωμένα ιατρικά συστήματα υποκαθιστώντας τη σημερινή ιατρική.
Keywords: Εναλλακτική ιατρική; Καρκίνος--Ασθενείς; Νοσηλευτής και ασθενής; Alternative medicine; Cancer--Patients; Nurse and patient