Διάβρωση του δομικού χάλυβα , επιπτώσεις στις κατασκευές και τρόποι αντιμετώπισης - Χατζημάρκου, Κωνσταντίνος (My University, 2022)
Στην παρακάτω μεταπτυχιακή διπλωματική θα γίνει επεξήγηση του μηχανισμού διάβρωσης του δομικού χάλυβα . Θα δοθεί έμφαση στις επιπτώσεις της χημικής αυτής διεργασίας στην δομή των κατασκευών και θα προταθούν τρόποι έγκαιρης αποφυγής του μηχανισμού τις διάβρωσης καθώς και τρόποι αντιμετώπισης των επιπτώσεων. Θα δοθεί έμφαση στους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς κανονισμούς σχεδιασμού , τις διεργασίες που προτείνουν οι κώδικες για τον χειρισμό των οξειδωμένων ράβδων οπλισμού και με το πώς μπορεί να ληφθεί υπόψη στην τελική αντοχή του έργου κατά την διαδικασία της αξιολόγησης.
Keywords: Διάβρωση Χάλυβα; Δομικός Χάλυβας; Αποτίμηση Αντοχής; Κανονισμός Επεμβάσεων; Ευρωκώδικας; Οξείδωση; Παραγωγή Χάλυβα; Πιστοποίηση; Ενίσχυση Δομημάτων; Steel Corrosion; Structural Steel; Assessment; Eurocode 8; Eurocode 2; Existing Building; Reinforcement