Η ψυχοκοινωνική υγεία του παιδιού σε σχέση με την κοινωνικοοικονομική κατάσταση της οικογένειας - Χρίστου, Μαρία (Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2012)
Η ψυχοκοινωνική υγεία του παιδιού επηρεάζεται από ένα σύνολο παραγόντων π.χ. εμφάνιση, φυλή, υγεία καθώς και η οικογένεια που αποτελεί ένα από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού αλλά και στην διατήρηση καλών επιπέδων σχετικά με την ψυχοκοινωνική του υγεία.
Keywords: Παιδική ηλικία; Οικογένεια; Παιδιά--Ανάπτυξη; Childhood; Family; Child development