Η διαδικασία και η σημασία της υποκίνησης ως κρίσιμη συνιστώσα στην ενεργοποίηση των νοσηλευτικών ικανοτήτων σε δημόσιο νοσοκομείο.o ρόλος της αποτελεσματικής ηγεσίας. - Sokratous, Sokratis; Charalambous, Andreas (My University, 2007)
Συχνά η αποτυχία ενός δημόσιου νοσοκομείου για εκπλήρωση της αποστολής του αποδίδε¬ται στην οργανωτική δομή και σε μεγάλο βαθμό στην αναποτελεσματικότητα της ηγεσία του. Η ηγεσία αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές παραμέτρους που προσδιορίζει τη φυσιογνωμία, τη λειτουργία, την εξέλιξη, τη συμπεριφορά και το βαθμό ενεργοποίησης και χρησιμοποίησης της δυναμικότητας των εργαζομένων σε ένα νοσοκομείο. Βασικό μέλημα της ηγεσίας είναι η ενερoγοποίηση των ικανοτήτων των νοσηλευτών μέσω της υποκίνησης τους, εξασφαλίζοντας έτσι την αποτελεσματική συνεργασία τους, ώστε οι πράξεις τους και γενικότερα η συμπεριφορά τους να έχει ως αποτέλεσμα την επίτευξη των επιδιωκόμενων στόχων.
The process and the importance of motivation as a crucial compenet in activating the nursing abilities in a public hospital: the role of an efficient management.
Keywords: Hospitals; Leadership; Manpower; Nurses; Failure