Ψηφιακό μάρκετινγκ: Η συμβολή του Instagram στις σύγχρονες επιχειρήσεις - Κωνσταντίνου, Παναγιώτης (Department of Multimedia and Graphic Arts, Faculty of Fine and Applied Arts, Cyprus University of Technology, 2020)
Τον τελευταίο καιρό η άνοδος των κοινωνικών μέσων δικτύωσης αποτελεί μια πραγματικότητα η οποία έχει επηρεάσει όχι μόνο την καθημερινότητα των ανθρώπων αλλά σε κάποιο βαθμό και τις επιχειρηματικές ρουτίνες και δραστηριότητες. Η παρούσα εργασία πραγματεύεται το ζήτημα της χρήσης του Instagram ως εργαλείο μάρκετινγκ για τις σύγχρονες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο. Η εργασία χωρίζεται σε δύο ενότητες, όπου η πρώτη περιλαμβάνει το θεωρητικό πλαίσιο, δηλαδή την ανασκόπηση ερευνών που έχουν διεξαχθεί γύρω από το μάρκετινγκ μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, της συμπεριφοράς των χρηστών, τα πλεονεκτήματα που προσφέρει αυτό το νέο είδος μάρκετινγκ και τις προκλήσεις για τις εταιρείες στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μάρκετινγκ και η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει την έρευνα και την ανάλυση αυτής. Η έρευνα έγινε μέσω συνεντεύξεων που έδωσαν 11 επιχειρηματίες, οι οποίοι ερωτήθηκαν σχετικά με τη χρήση του Instagram και των υπολοίπων μέσων κοινωνικής δικτύωσης που κάνουν στα πλαίσια του μάρκετινγκ, καθώς και τις προοπτικές που εκτιμούν ότι έχουν και θέματα που εφαρμόζουν στην πρακτική εφαρμογή από τους ίδιους.
Keywords: Κοινωνικά Μέσα Δικτύωσης; Μάρκετινγκ; nstagram; Facebook; Instagram; Facebook; Social Media; Marketing