Βιβλιογραφική Ανασκόπηση του προγράμματος Copernicus - Παύλου, Ειρήνη (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής, Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2018)
Η εργασία έχει ως θέμα το πρόγραμμα Copernicus, το οποίο ξεκινησε από το 2012 μεχρι και σημερα. Σκόπος αυτης της εργασίας ειναι να διερευνηθούν οι σκοποί που ιδρυθηκε αυτο το πρόγραμμα, οι στόχοι που πετυχαίνει και απο ποιούς δορυφόρους αποτελείται το πρόγραμμα. Η παρούσα πτυχιακη εργασία χωρίζεται σε έξη μέροι. Στο πρώτο μέρος, το οποίο αποτελεί το γενικό μέρος της πτυχιακής εργασίας αναφέρεται στο γενικό σκοπό της ίδρυσης αυτου του προγράμματος και σε ποια μέροι χωριζεται ετσι ωστε να μπορει να γίνει πιο πρακτικό και παραγωγικό. Στο δεύτερο μέρος παρουσιαζεται ο πρώτος δορυφόρος του προγράμματος αναλύοντας το αντικείμενο εργασίων του, τους στόχους αλλα και τα μέροι που αποτελείται ο συγκερκιμένος δορυφόρος. Ομοίως στο τρίτο και τέταρτο μέρος παρουσιάζεται ο δεύτερος και τρίτος δορυφόρος αντίστοιχα. Ακολούθως στο πέμπτο μέρος αυτής της πτυχιακής παρουσιάζονται κάποια παραδείγματα απο τα γεγονότα που έχουν λάβει μέρος οι δορυφόροι. Στο τελευταίο μέρος, γίνεται σύγκριση του δεύτερου δορυφόρου με τον δορυφόρο Landsat 8. Τέλος, η εργασία αυτή περιλαμβάνει την πρωτογενή έρευνα σχετικά με την λειτουργία του Copernicus. Αυτη η βιβλιογραφικη ανασκοπηση βοηθησε στο να βγούν προς τα έξω συμπεράσματα για το πρόγραμμα αυτο και να γινουν περισσοτερες αναφορες στο θέμα.
Keywords: Copernicus; Landsat 8; Δδορυφόροι